Vitamine M      

Pizza

Oven: 220 gr. /gasoven stand 5 15-20 minuten baktijd

Maak eerst de saus...zodat hij klaar staat als de pizza de oven in gaat.
Saus: klein uitje/snufje zout/klein blikje tomaten/dessertlepel tomaten puree en (indien gewenst...teentje knoflook en wat basilicum)
Alles kleingesneden door elkaar roeren en 15 minuten zachtjes laten koken. Vergeet niet om af en toe te roeren!!! Hierna af laten koelen.
roller

Basis:

Voor 2 mini pizza's van ongeveer 10 cm doorsnee heb je nodig: 150 gr. zelfrijzend bakmeel/50 gr. geraspte kaas/3-4 lepels melk/40 gr. boter/snufje zout.
Bloem , zout en kleingeneden boter in een mengkom doen en kneden. Wrijf de boter door je vingers tot er een kruimdeeg ontstaat. Doe hierna de melk en kaas er doorheen en roer tot er een gladde en zachte deegbal is ontstaan.
Verdeel deze bal in 2 stukken die daarna uitgerold wordt tot een ronde lap van ongeveer 10 cm..
Leg de rondjes op een ingevet bakblik en strijk de saus eroverheen.
Nu komt weer het leuke gedeelte...HET VERSIEREN! (bedenk dat het oog ook gestreeld wil worden)

Vulling voor de pizza:

mais uit blik, olijven zonder pit, plakjes kaas die je eerst mooi uitsteekt, fijn gehakte en/of reepjes paprika in verschillende kleuren, plakjes rookworst, reepjes ham. Ik heb ook al eens gezien dat iemand een ei er overheen brak (moet de pizza daarna wel even extra onder de gril)

Maak een klok voor jezelf en je gasten, waarop de tijd van vertrekken staat...door plakjes rookworst in de rand te verwerken, kaasrondje in het midden en als wijzers een paar repen paprika.

Maak een kat met ogen van ovale kaasrondjes en olijven, oren van champignons en snorharen/mond van paprika reepjes.

Maak een feestpizza met kaas sterretjes en mais, waarna je fijngesneden kleurtjes paprika eroverheen strooit.

Kortom...have fun...ga uit je dak...en leef je uit! Eten maken is ook vaak lachen............ en vooral als je na een ruim kwartier baktijd alles op je bordje mag schuiven!

verder naar volgende pag.
Deze website is onderdeel van Marjanka's pages
© 2016 Vit.M/marjanka.nl  site map   favorieten