Bakken op 180 gr. /gas stand 3
175 gr. Bloem/125 gr. Witte basterdsuiker/125 gr zachte boter 1-2 eetlepels
melk.
Zeef de bloem en meng de suiker er doorheen....hierna de boter in kleine stukjes
er doorheen mengen tot er een mengsel ontstaat wat op broodkruim lijkt. Dan een
eetlepel melk er door en nog even flink kneden. De deegrol is nu klaar om
uitgerold te worden als deeglap waar je koekjes uit kunt steken of als rol om in
plakjes gesneden te worden die daarna 180 in 15 tot 20 minuten gaar gebakken
worden.
Variatie...
Chocolade zandkoekjes
Als boven maar dan met 160 gr. bloem en 15 gr. cacao.
Leuk is: beide te maken en dan 2 lappen deeg uit rollen. Deze hierna op elkaar
leggen en samen oprollen...daarna plakjes snijden van de rol en die bakken.
Ook kun je 2 of 4 aparte rollen maken die je daarna weer tegen elkaar aandrukt
in een rol...het effect als je hier plakjes van maakt is weer anders.
Garneren voor het bakken met amandel is ook lekker en ziet er leuk uit!
Tip...
Bij het samenvoegen van de verschillende deeg rollen is het beter om de delen te
plakken met een beetje melk...anders valt het uit elkaar!