Benodigdheden voor 30 stuks :
- 2 eetlepels olijfolie, plus extra voor het invetten.
- 1 ei,
- 2 eetlepels pasta van zongedroogde tomaten
- 2 eetlepels water
- 125 g bloem
- 4 theelepels bakpoeder
- 200 g feta, in heel kleine blokjes
- 8 zongedroogde tomaten in olie, uitgelekt en heel klein gesneden
- 4 eetlepels grof gehakte basilicum
- zout en peper, naar smaak
Neem een minimuffin plaat voor 12 muffins, met gaten van
1,5 centimeter doorsnede en 1,5 centimeter diep.
Leg in elk gat een rondje bakpapier en bestrijk dat met olijfolie of
zet er papieren minicakevormpjes in.
Klop de rest van de olijfolie met het ei, de tomatenpasta en het
water.
Zeef de bloem met het bakpoeder boven een kom, meng de feta erdoor
met de zongedroogde tomaten, het basilicum en wat zout en peper.
Maak een kuiltje in het midden, schenk het eimengsel erin en meng
alles snel; doe dat niet te lang.
Schep het deeg in de muffingaten, vul ze tot de rand.
Bak de muffins circa 8 minuten in een op 190 C voorverwarmde oven of
tot ze goudbruin zijn.
Neem ze uit de oven, laat ze 5 minuten in de vorm staan, maak ze met
een mes los in de vormpjes en laat ze op een metalen rooster
afkoelen.
De muffins kunnen voor het serveren worden opgewarmd: leg ze op een
ovenvaste schaal en zet ze circa 5 minuten in een oven van 180 C tot
ze door en door warm en gerezen zijn.