Vitamine M      

Snoepjes

De lekkerste snoepjes die je kunt bedenken...kun je zelf maken!

Deze kun je daarna verpakken in mooie bakjes om kado te geven of ze gebruiken om een taart mee te versieren.
Natuurlijk is nog steeds de allerlekkerste toepassing....nodig een medegenieter uit...dek de tafel leuk met je mooiste kopjes ...doe de snoepjes op een mooie schaal in het midden...en eet ze daarna samen op. Uiteindelijk is samen genieten echt dubbel genieten!!
eet meer fruit
Dit heb je nodig: Pure chocolade ...en alles wat je al lekker vond zonder chocolade jasje......zoals lekker fruit, (druiven zonder pit, mandarijn, appel, banaan, kersen, aardbeien) en noten.
Ook gedroogd fruit (rozijnen en dadels) zijn heel lekker met een chocolade jasje of hoed.

Breek de chocolade in stukjes en smelt deze in een kom boven een steelpannetje met zacht kokend water. Zet hierna de kom op een theedoek of plankje en dompel de vruchtjes met een cocktail prikker even aan 1 kant door de chocolade.
Daarna af laten koelen op een beetje vetvrij papier. Als er aan het fruit nog een steeltje zit is dat extra leuk gezicht.


De noten zul je met je vingers door de chocolade moeten rollen....(maar dan is de na-pret extra leuk) en als je het fruit dan ook nog lekker verpakt.....heb je er geestelijk ook nog baat bij!

Truffels

nodig: 200 ml ongezoete slagroom, 350 gr. pure chocolade, 100 gr. cacao poeder.

Breek 175 gr van de chocolade in kleine stukjes, kook de room en giet die over deze stukjes.   Alles door elkaar roeren, bedekken met folie en ongeveer 10 min. in de koelkast af laten koelen.  Als het nog wel kneedbaar is, met een lepel kleine balletjes er van maken. 

De rest van de chocolade (au bain marie) laten smelten en hier de balletjes door heen laten rollen. Direct bestrooien mat de cacao pdr. en even laten afkoelen/opdrogen.

verder naar volgende pag.
Deze website is onderdeel van Marjanka's pages
© 2016 Vit.M/marjanka.nl  site map   favorieten