De lekkerste snoepjes die je kunt bedenken...kun je zelf maken!
Deze kun je daarna verpakken in mooie bakjes om kado te geven of ze gebruiken om
een taart mee te versieren.
Natuurlijk is nog steeds de allerlekkerste toepassing....nodig een medegenieter
uit...dek de tafel leuk met je mooiste kopjes ...doe de snoepjes op een mooie
schaal in het midden...en eet ze daarna samen op. Uiteindelijk is samen genieten
echt dubbel genieten!!
Dit heb je nodig: Pure chocolade ...en alles wat je al lekker vond zonder
chocolade jasje......zoals lekker fruit, (druiven zonder pit, mandarijn, appel,
banaan, kersen, aardbeien) en noten.
Ook gedroogd fruit (rozijnen en dadels) zijn heel lekker met een chocolade jasje
of hoed.
Breek de chocolade in stukjes en smelt deze in een kom boven een steelpannetje
met zacht kokend water. Zet hierna de kom op een theedoek of plankje en dompel
de vruchtjes met een cocktail prikker even aan 1 kant door de chocolade.
Daarna af laten koelen op een beetje vetvrij papier. Als er aan het fruit nog
een steeltje zit is dat extra leuk gezicht.
De noten zul je met je vingers door de chocolade moeten rollen....(maar dan is
de na-pret extra leuk) en als je het fruit dan ook nog lekker verpakt.....heb je
er geestelijk ook nog baat bij!
nodig: 200 ml ongezoete slagroom, 350 gr. pure chocolade, 100 gr. cacao poeder.
Breek 175 gr van de chocolade in kleine stukjes, kook de room en giet die over deze stukjes. Alles door elkaar roeren, bedekken met folie en ongeveer 10 min. in de koelkast af laten koelen. Als het nog wel kneedbaar is, met een lepel kleine balletjes er van maken.
De rest van de chocolade (au bain marie) laten smelten en hier de balletjes door heen laten rollen. Direct bestrooien mat de cacao pdr. en even laten afkoelen/opdrogen.