Bak
ze op de laagste stand van de oven in ongeveer 5 uur gaar.
Een langdurig proces...omdat ze in een bijna koude oven worden gebakken...maar
ach.....het is wel leuk om je eigen vormpjes terug te zien in de vorm van
heerlijke zoete schuim.
Dit heb je nodig:
Eiwitten, suiker (ongeveer 50 gr. per eiwit) eventueel vanille suiker (1 zakje
per 2-3 eiwitten), klein snufje zout.
Klop het eiwit met de zout in een vetvrije kom zo stijf dat het in pieken omhoog
blijft staan. Klop hierna beetje bij beetje alle suiker er doorheen tot alle
suiker is opgelost en het schuim glanst. (proef even of het geheel zoet genoeg
is)
Maar hierna leuke vormpjes op een bakplaat die bedekt is met bakpapier.
Bijvoorbeeld sneeuwmannetjes van een grote en kleine bolletjes...of in het
midden iets platter maken (vogelnestjes)....en versier de schuimpjes met
rozijntjes, gekonfijte vruchtjes, of vruchten hagel.
Schuim vogelnestjes zijn naderhand te vullen met (vers) fruit en slagroom of in
de Paastijd met chocolade eitjes.
Variatie: doe een beetje kleurstof in de eiwitschuim en spuit het geheel met een slagroom spuit op de bakplaat.
Doordat dit wat dunner is, zal de baktijd ook veel korter zijn. (ongev. 3 uur bakken op 125 gr.)
TIP: half basterdsuiker, half kristal suiker gebruiken, door elkaar mengen en wanneer de eiwitten half stijf zijn, voorzichtig al een gedeelte