Vitamine M      

Schuimpjes

Luchtige feest taart

oven op 180 gr. (gasovenstand 3)

Nodig: 150 gr. boter/150 gr. patentbloem/ 150 gr. suiker/3 eieren/ 1,5 theelepel bakpoeder.

Voor een taart in laagjes kun je het beste 2 platte vormen nemen (in dit geval van ongeveer 20 cm doorsnee). Heb je grotere of meer vormen tegelijkertijd zul je de ingrediënten moeten aan passen!
Wat ook leuk is... vormen in verschillende grootte en dan en soort toren maken na het bakken!

Okay...we gaan beginnen... bedenk een reden voor een feest!

feest taart
Zachte boter en suiker met een houten lepel vermengen tot een romig mengsel.
Eieren breken en loskloppen..daarna met kleine hoeveelheden door het boter-suiker mengsel scheppen.
Bloem en bakpoeder er doorheen zeven en ook voorzichtig door blijven scheppen. (het beslag moet luchtig blijven)
Schep het beslag in de ingevette vormen en strijk de bovenkant glad.
Bakken tot ze goudbruin zijn en de cake nog sponsachtig aanvoelt (20-25 min.)


Hierna begint het feest! Laat je kindgevoel omhoog komen en gebruik deze om de meest leuke taart te maken die je kunt verzinnen.

Maak een 4 lagen taart...of/en...bekleed de taart met glazuur, waar je mini negerzoenen op vast kleeft.

De lagen kun je bestrijken met slagroom, jam (of beiden), met chocolade glazuur en stukjes noot (of alles door elkaar)
Er is ook heerlijke taartvulling te koop in blik (wel wat prijzig, maar wel voor een goed doel....JIJ!)

O ja.. .... nog een leuke variatie....dikke advocaat vermengen met wat cacao en wat gesneden spekkies gedrenkt in brandewijn erdoor. Dan wordt het feest ineens nog vrolijker!
Je kunt je natuurlijk ook houden aan de regels...dus een net laagje slagroom in het midden van de taart en glazuur er boven op ...deze kan dan ook nog verfraaid worden met vruchtjes uit blik!

Nog een tip!
Droog even wat eetbare bloemblaadjes (primula, viooltjes,roos).
Of mooie vruchtjes zoals druiven en aardbeien (evt. in plakjes) en bestrijk deze met schuimig geklopt eiwit.
Bestrooi ze dan met fijne kristal suiker en laat het daarna nog even drogen op een rooster.
Druk deze in de (nog zachte) glazuur.
Ziet er niet alleen prachtig uit...is ook nog lekker!

verder naar volgende pag.
Deze website is onderdeel van Marjanka's pages
© 2016 Vit.M/marjanka.nl  site map   favorieten