oven op 180 gr. (gasovenstand 3)
Nodig: 150 gr. boter/150 gr. patentbloem/ 150 gr. suiker/3 eieren/ 1,5 theelepel
bakpoeder.
Voor een taart in laagjes kun je het beste 2 platte vormen nemen (in dit geval
van ongeveer 20 cm doorsnee). Heb je grotere of meer vormen tegelijkertijd zul
je de ingrediënten moeten aan passen!
Wat ook leuk is... vormen in verschillende grootte en dan en soort toren maken
na het bakken!
Okay...we gaan beginnen... bedenk een reden voor een feest!
Zachte boter en suiker met een houten lepel vermengen tot een romig mengsel.
Eieren breken en loskloppen..daarna met kleine hoeveelheden door het
boter-suiker mengsel scheppen.
Bloem en bakpoeder er doorheen zeven en ook voorzichtig door blijven scheppen.
(het beslag moet luchtig blijven)
Schep het beslag in de ingevette vormen en strijk de bovenkant glad.
Bakken tot ze goudbruin zijn en de cake nog sponsachtig aanvoelt (20-25 min.)
Hierna begint het feest! Laat je kindgevoel omhoog komen en gebruik deze om de
meest leuke taart te maken die je kunt verzinnen.
Maak een 4 lagen taart...of/en...bekleed de taart met glazuur, waar je mini
negerzoenen op vast kleeft.
De lagen kun je bestrijken met slagroom, jam (of beiden), met chocolade glazuur
en stukjes noot (of alles door elkaar)
Er is ook heerlijke taartvulling te koop in blik (wel wat prijzig, maar wel voor
een goed doel....JIJ!)
O ja.. .... nog een leuke variatie....dikke advocaat vermengen met wat cacao en
wat gesneden spekkies gedrenkt in brandewijn erdoor. Dan wordt het feest ineens
nog vrolijker!
Je kunt je natuurlijk ook houden aan de regels...dus een net laagje slagroom in
het midden van de taart en glazuur er boven op ...deze kan dan ook nog verfraaid
worden met vruchtjes uit blik!
Nog een tip!
Droog even wat eetbare bloemblaadjes (primula, viooltjes,roos).
Of mooie vruchtjes zoals druiven en aardbeien (evt. in plakjes) en bestrijk deze
met schuimig geklopt eiwit.
Bestrooi ze dan met fijne kristal suiker en laat het daarna nog even drogen op
een rooster.
Druk deze in de (nog zachte) glazuur.
Ziet er niet alleen prachtig uit...is ook nog lekker!