Eerst koken dan bakken op 200 gr./gas stand 4
100 gr. boter/theel. zout/4 eieren/ 150 gr. bloem/ ¼ l water/ losgeklopt ei
Water/zout en boter langzaam aan de kook brengen in een steelpannetje, zodat de
boter gesmolten is als het water kookt.
Neem de pan van het vuur en zet hem even op een houten plank. Dan ineens alle
bloem erbij en goed door roeren met een houten lepel...tot het mengsel los laat
van de rand. Dan 10 min. laten afkoelen.
Klop de eieren los en roer deze met kleine beetjes door het deeg tot het glad is
en glanst.
Neem een spuitzak en vul hem met het deeg, zodat je de soezen op de (ingevette)
bakplaat kunt spuiten en bestrijk ze met het restje losgeklopt ei. Bak ze in
ongeveer 20 min op 200 graden goud bruin.
Prik ze daarna even onderaan in met een saté prikker en laat ze op een
taartrooster afkoelen.
Vullen:
Slagroom/ slankroom/ combinatie room met jam/ fruit pasta/ pudding/ enz. net wat
je lekker vind.
Je kunt ze vullen met een slagroom spuitje via het gaatje aan de onderkant of
doorsnijden en vullen.
Ook is het lekker om ze te vullen met kaas crème/ geprakte eigeel met een beetje
zout/mayo en paprika,/ of fijngeprakte tonijn met mayo en mosterd.
Laat hier ook je eigen fantasie en smaak meetellen!
De zoete soesjes kunnen versiert worden met chocolade glazuur. Hiervoor meng je
100gr. chocolade met 25 gr. boter en laat dit heel langzaam (roerend) smelten in
een steelpannetje. Dan 3 eetlepels water erbij en 100 gram suiker. Roer tot de
glazuur mooi glanst en strijk het hierna over de soesjes.
Ook lekker.
.......chocolade laten smelten....1 eetlepel water erbij en de gevulde soesjes
hier doorheen rollen.
Geeft wel een rommel, maar het wordt een lekker gevuld chocolaatje!
Verder kun je allerlei kleuren/smaken glazuur maken of kant en klaar kopen.
Glazuur is eigenlijk alleen een mengsel van basterdsuiker met een beetje water
en daaraan kan een smaakje of kleurtje worden toegevoegd met jam, rozenbottelsap
enz. In plaats van water kan ook vruchtensap gebruikt worden.