Vitamine M      

Snelle broodjes

 Oven op 230 graden/ gasoven stand 6.

Voor ongeveer 8 broodjes heb je nodig: 3 gram gist (half zakje) / dessertlepel plantaardige olie/2 dl lauw water/350 gr. tarwebloem.

Doe de tarwebloem, zout en gist in een kom en giet er de olie en water bij. Roer alles stevig door elkaar tot het een stevig deeg is geworden. Als het nog plakt doe er wat bloem bij en als het te droog is wat water toevoegen.

Bestuif je werkvlak met bloem en druk de deegbal met je handen uit. Vorm weer een bal en druk hem weer uit...doe dit ongeveer 5 minuten. Vorm broodjes van het deeg en leg ze op een ingevette bakplaat. Zet ze daarna op een warme plaats tot ze 2x zo groot geworden zijn. Je kunt ze hierna versieren met sesamzaad, karwijzaad, maanzaad of rozijnen. Ook kun je ze laten glanzen door ze te bestrijken met losgeklopt ei.
Bak ze dan in ongeveer 15-20 min.
Als je tegen de onderkant klopt en het klinkt dan hol...is het broodje gaar!

Tip: maak ook eens wat gekkere vormen...bv een kleiner bolletje met water op de andere vastplakken....een worstje maken die je daarna weer op rolt (ook even wat water hierbij gebruiken) een beetje platter maken van een bolletje en dan de rand in-knippen met een schaar (wordt net een bloem).
Gaatje in het midden maken is ook wel grappig....of .........
1 grote berenbrood maken met een extra bolletje deeg als neus, oren, armpjes en benen. grotere bol als lijf en ogen van rozijntjes. Daarna lekker met ei bestrijken en geraspte kaas of met zaadjes .Nou...veel plezier ermee.

verder naar volgende pag.
Deze website is onderdeel van Marjanka's pages
© 2016 Vit.M/marjanka.nl  site map   favorieten