(snel klaar)
Benodigdheden voor vier taartjes :
- 250 g malse spinazie
- zout en peper, naar smaak
- 200 g diepvriesdoperwten, ontdooid
- 4 eetlepels gehakte munt
- 8 plakjes diepvriesbladerdeeg, ontdooid
- bloem
- 200 g verse roomkaas met knoflook en kruiden
- 4 eetlepels room voor de glans
Bereiding :
Was de spinazie en laat hem met aanhangend water in 1-2 minuten slinken. Laat
hem uitlekken en afkoelen en roer er zout en peper naar smaak door.
Pureer met een foodprocessor of staafmixer de doperwtjes met de munt tot een
grove puree.
Leg de plakjes deeg opelkaar op een met bloem bestoven werkvlak en rol ze uit
tot een dunne lap.
Snijd er 4 rondjes van 10 centimeter doorsnede uit als bodem en 4 iets grotere
rondjes van circa 17 centimeter doorsnede (bijvoorbeeld met een schoteltje) als
bovenkant.
Leg de kleine rondjes op een bakplaat.
Verdeel de spinazie erover, maar laat een rand deeg vrij van circa 1 centimeter.
Leg éénvierde van de roomkaas midden op de spinazie en verdeel de doperwtenpuree
eromheen.
Leg de grotere rondjes erop en druk de randen goed aan, met de hand of met een
vork.
Maak een gat in het midden en maak bovenop een garnering met het uitgesneden
deeg.
Dit kan allemaal van tevoren worden gedaan.
Bestrijk de taartjes vlak voor het bakken met de room.
Bak de taartjes circa 25 minuten in een op 200 C voorverwarmde oven of tot ze
mooi gerezen, goudbruin en knapperig zijn. Serveer ze onmiddellijk.