Vitamine M      

Chocolade taart uit de koelkast

Geen zin om te bakken en wel trek in een overheerlijke knisperende chocolade taart?

Nodig: 100gr boter/ 250gr. chocolade (puur)/ 1 soeplepel poeder suiker/ 50 gr. noten/ 100gr rice crispies.

Breek de chocolade in stukjes en laat ze smelten. Dit gaat goed in een kommetje boven een steelpan met kokend water.(eventueel kan het ook in de magnetron! )
Wanneer deze gesmolten is, kommetje op een theedoek of plankje zetten en de boter in kleine stukjes door heen roeren.
De nootjes en rice crispies vermengen in een beslagkom en daaroverheen wordt de gesmolten chocolade gegoten. Goed door elkaar mengen.

Bekleed een vorm (naar keuze) met bakpapier en giet er de bereiding in. Goed aandrukken en enkele uren in de koelkast laten staan om de taart te laten opstijven. Haal de taart uit de vorm door aan het papier te trekken.
 
Tip: Knip uit een stuk papier een leuk figuurtje en leg dat op de taart. (hartjes vind ik zelf altijd zo leuk bij chocolade passen) Strooi vervolgens voorzichtig wat poedersuiker over de taart met behulp van een zeefje. Haal de papieren figuur weg en dien op. Het beste snij je dit met een broodmes.

Warme chocolade taart , direct uit de oven.

(voor 4 personen, of voor 2 personen met veel trek)

Nodig: 90 gr. pure chocolade (gesmolten), 90gr. gesmolten boter, 2 eieren, 2 eidooiers, 36 gr. bloem, 36 gr. rietsuiker.

Eieren en eidooier samen met suiker opkloppen, dan op een lage mixer stand de bloem er voorzichtig door mengen.
Hierna de chocolade en boter toevoegen. (3 minuten laten mixen)

4 vuurvaste kommetjes invetten met boter en voor de helft vullen met het mengsel. 8-10 minuten op ongeveer 180 graden bakken.   direct serveren!


Lekker met een bolletje koud vruchten ijs (of roomijs) en daarbij wat vers fruit!!

Of...de resterende 2 eiwitten stijf kloppen en vermengen met lobbig geslagen slagroom en vanille suiker. Deze vlak voor het opdienen over het taartje gooien en bestrooien met poedersuiker en een mengsel van cacao /poederkoffie.

Variatie voor een romantisch etentje: bak de taart in een platte bakschaal en snijd met een koekjes uitsnijder er 4 hartjes uit. Leg op ieder bordje 2 hartjes en garneer met poedersuiker en rood fruit.

Uiteraard kan dit ook met andere koekjes vormen...en...je kunt de restanten lekker al gebruiken om voor te proeven.

verder naar volgende pag.
Deze website is onderdeel van Marjanka's pages
© 2016 Vit.M/marjanka.nl  site map   favorieten