Vitamine M      

Bladerdeeg

recepten vitM

Bladerdeeg bakken op 220 gr. (gasoven stand 5)

Rozijnenkoekjes
Nodig: 1 ei/mespuntje nootmuskaat/beetje suiker en 15 gr.bruine-basterd suiker/15 gr. Zachte boter/ 40 gr. Rozijnen/15 gr. oranje snippers en 1/3 deel van pakje (350 gr). bladerdeeg en een beetje bloem.
Rol de bladerdeeg uit totdat het een grote lap is van ongeveer 3 cm dik. (met een beetje bloem op tafel en op de lap deeg gaat dat prima) .
Steek er hierna 6 rondjes uit van ongeveer 10cm.
Meng hierna de rozijnen, boter, nootmuskaat, bruine suiker en de oranje snippers door elkaar en druk op elk rondje een hoopje van dit mengsel. (ongeveer een theelepel) en vouw/ plak hierna het rondje dicht met ei. Draai ze dan om en druk ze plat, waarna je ze even inkerft en bestrijkt met ei en suiker.
Hierna bakken in een voorverwarmde oven (15min)

Hazelnoot vlinders
Rol 1/3 van het pakje uit tot een rechthoekige lap van ongeveer 30 x20cm en bestrijk deze met ei.
Maak een mengsel van 25 gr. Klein-gehakte hazelnoten  en 25 gr. Basterdsuiker en strooi 2/3 de deel hiervan over de lap deeg. Sla hierna de 2 korte kanten van de lap om en bestrijk nogmaals met losgeklopt ei. Strooi hier de rest van het mengsel over en sla hierna nogmaals de lap aan beide kanten weer dicht (weer even plakken met ei). Er ontstaat dan een rol die in ongeveer 16 plakjes gesneden kan worden. Bakken in de oven voor ongeveer 10 minuten.

Kaas stengels
Het laatste deel van het pakje is voor kaastengels....hiervoor de lap weer uitrollen en bestrijken met ei. Dan de helft ervan bestrooien met ongeveer 50 gr. geraspte (belegen) kaas en de lege helft erover heen vouwen. Rol hierna de lap weer licht uit, bestrijk hem nogmaals met ei en snij er ongeveer 20 repen uit. Draai deze repen even een paar maal tot ze mooi krullen en druk de uiteinden plat op de bakplaat. Bakken zoals de vlinders

verder naar volgende pag.

Deze website is onderdeel van Marjanka's pages
© 2016 Vit.M/marjanka.nl  site map   favorieten