Vitamine M      

Korstdeeg

O wat kun je hier weer veel mee doen!!!

Dit is het basisrecept voor kleine hartige taartjes (quiche) en voor lieve kleine taartjes...maar ook voor 1 iets grotere taart die je dan desgewenst weer met allerlei heerlijkheden kunt vullen.
Oven op 200 gr. /gasoven stand 4
Basis: 100gr. margarine/snufje zout/225 gr. tarwebloem/ ongeveer 3 eetlepels water.
Voor de zoete variatie ook nog 25 gr. kristal suiker.
ingrediënten door elkaar kneden met de boter die je in stukjes hebt gesneden. Goed de boter fijn wrijven tussen je vingers tot het geheel eruitziet als broodkruimels.
Doe voor de zoete variant hier ook de suiker bij. Schep nu steeds een beetje water door het mengsel tot het een deegbal is geworden die niet meer aan de rand plakt.
Rol hierna het deeg uit op een, met bloem bestoven, werkblad en maak er een dunne lap van. Steek er hierna rondjes uit voor het bekleden van de bakvormpjes of een grote lap voor het bekleden van de quiche vorm.
De zoete variant kan nu in de oven (even wat gaatjes in de bodem prikken met een vork) ongeveer 15 min.
De hartige taartjes worden eerst gevuld en gaan hierna in de oven. (denk hier ook om de gaatjes in de bodem!) Deze hebben een iets langere baktijd nodig..(.totaal 20-25 minuten)
Vullingen: zoet...frambozen, bramen, ananas, druiven zonder pit enz. kan zowel vers als uit blik! Bestrijk de bakjes eerst even met warme glazuur van bessen gelei of abrikozen jam en gooi na het vullen nog wat van deze glazuur over de vruchten.
Het glazuur zal na het afkoelen weer stevig worden.
Ook lekker.....beetje gesmolten chocolade of stijf geslagen slagroom op de bodem voor je het bakje vult.

verder naar volgende pag.
Deze website is onderdeel van Marjanka's pages
© 2016 Vit.M/marjanka.nl  site map   favorieten