(Niet alleen lekker in december en je kunt er de leukste modelletjes uitsnijden
of steken)
Oven op 170 gr. /gasovenstand 3 baktijd 15 tot 20 min.
Voor ongeveer 25 koekjes...heb je nodig:
75gr. Boter /klein ei/ 275 gr. bloem/ 4 eetlepels keukenstroop/ volle theelepel
bakpoeder/100 gr. bruine basterd suiker/ dessert lepel kaneel.
Bloem en kaneel zeven in een kom, daarna suiker er doorheen roeren.
Boter in stukjes er doorheen mengen met je handen tot het deeg op broodkruim
gaat lijken.
Ei loskloppen in een andere kom en de stroop hier goed doorheen kloppen.
Maak een kuiltje in het bloem mengsel en doe daar het ei-stroop mengsel in.
Meng alles goed door elkaar tot het een gladde deegbal is.
Leg deze voor 30 min. in een plastic zak in de koelkast, zodat het deeg goed uit
te rollen is.
Even wat bloem strooien op je werkvlak en hierna de deegbal uitrollen tot een
lap van ongeveer ½ cm dik.
(soms ook je deegroller even met bloem bestuiven voor makkelijker werk)
Hierna de deeglap uitsteken of snijden met/in verschillende leuke vormpjes. Je
kunt ze hierna versieren met rozijntjes, sesamzaad (witte of zwarte) , franse
vruchtjes, noten of amandelen, maar als je ze eerst met glazuur wilt
bestrijken....gaan ze eerst de oven in.