Overheerlijk recept voor een luxe brunch, high tea, dessert of gewoon om jezelf mee te trakteren.
Voor de pannenkoeken: 250 gr. bloem, 4 eieren, 4 dl. melk, ½ theelepel zout.
klop dit tot een glad beslag en bak hiervan 5-6 pannenkoeken en laat deze
afkoelen.
Vulling: 200 gr. pure chocolade, 2x 400 gr. klein fruit (aardbeien, bosbessen, frambozen etc.) 150 gr. (riet) suiker, 75 gr. boter.
Chocola in stukjes hakken en daarna langzaam laten smelten.
Fruit wassen en laten drogen.
Suiker in een pan met dikke bodem laten kleuren , van het vuur halen en daarna
langzaam de boter toevoegen.
Fruit op de pannenkoeken doen, daarna bedekken met de gesmolten chocolade en
karamel.
Alles op elkaar stapelen en minstens 4 uur in de koelkast laten staan.
Dat laatste is het moeilijkste, maar het wordt iets makkelijker als je van alle
ingrediënten wat bewaard en alvast op kan eten.
Voor het serveren de taart bedekken met poedersuiker en eventueel decoreren met
wat extra fruit.