Vitamine M      

De ex vrouw

 

 

Hoi, ik ben een "ex vrouw/vriendin" van een paar mannen.........
Begrijp me niet verkeerd...ik heb geen geslachtsverandering ondergaan en ben nog steeds vrouw en vriendin, maar het schijnt dat als jij of je voormalige levenspartner "verder gaat zoeken" je ineens getransformeerd wordt tot:
ex-vrouw

In mijn geval wordt er nog wel geprobeerd om deze aanduiding met een vriendelijke toon te omgeven, want ik ben natuurlijk wel een hele aardige ex :-)
..... zo-eentje die je nog met redelijk gepaste trots aan je vrienden kunt presenteren.

Ik kan zo langzamerhand wel een club gaan oprichten voor alle voormalige schoon-familie's, waardoor we toch nog regelmatig elkaars wel en wee kunnen doorpraten en zij onder elkaar ook aan vergelijkend waren onderzoek kunnen doen. Maar ik heb besloten dat de club een andere naam krijgt:
NOBODY"S WIFE
Ik ben nl geen ex meer van iemand, ik ben (en blijf) de eeuwige single.

Zoals hiermee misschien duidelijk wordt...mijn liefdesleven was als een pad met zachte mos kussentjes, afgewisseld door grote scherpe stenen...en aan die laatste heb ik me iets meer gestoten dan die spreekwoordelijke ezel.
Ken je dat?
Je ziet iemand die een vage afspiegeling lijkt te zijn van jouw gedroomde " prins op het witte paard"!

Hij lacht zo lief, kijkt zo stralend en begripvol uit z'n ogen, heeft belangstelling voor alles wat je zegt en doet....en lacht zelfs om de grapjes die je nog niet eens zelf als grappig hebt gezien.
Jouw dromen blijken ook zijn dromen te zijn en zijn toekomst wensen passen precies in die van jou....
Verder is hij 'voor alles in' , vindt zovééél dingen leuk en de seks is puur spanning, tederheid en afwisseling.
 Mmmm....het lijkt wel of je ineens getransporteerd bent naar een stukje hemel.

HIJ....was alles wat ik wilde, alles wat ik boven beschreef...en nog meer! Groot, sterk, gevoelig, lief voor kinderen en voor alle familie en kennissen die regelmatig langs kwamen.
Ik kreeg 2 kinderen van hem..helemaal gratis en voor niks...en mocht ze ook zelf houden.

Het feit dat hij groot en sterk was , bleek een nadeel wanneer hij een "beetje boos" was, dus ging ik even verder kijken dan mijn neus lang was.
' Het begrip' en die 'stralende lach' was voornamelijk bestemt voor zichzelf ; om te krijgen wat hij noodzakelijk vond om zijn leven inhoudelijk te veraangenamen. 
 De grapjes van mij, bleken uiteindelijk toch niet zo grappig te zijn en zijn grapjes...... deden eigenlijk best wel pijn.

Dus...Ik ging op weg en wederom op zoek naar een nieuwe prins.
 Nou, die vond ik snel...hij bleek al om de hoek te staan wachten...daar ging ik dus weer!

Ooit zei mijn moeder eens: 'als iets te mooi is om waar te zijn....ga er dan ook vanuit dat het TE mooi is en NIET waar'.
Mijn moeder was een wijze vrouw...jammer dat ik zo weinig op haar lijk!

TOEN.......
Alles was aanwezig om er een geslaagde verbintenis van te maken....dus ik ging er helemaal voor!
Tot die dag dat ik weer wakker werd uit de droom.....hij bleek de liefste man van het noordelijke halfrond...maar, niet voor mij!
Hij heeft inmiddels een relatie met iemand waarvoor hij dat wel is, dus het is uiteindelijk toch goed gekomen met/voor hem!

Gelukkig, ik was nog steeds niet zo wijs als mijn moeder geworden, dus kon ik meteen weer verder op mijn pad van vergissingen en fouten.
Daar kwam de volgende aan....hij was echt mijn droom prins!!!!!

Na een aantal hemelse weken bleek dat hij ook de droom prins was van iemand anders...  dat werd toen echt even touw trekken...maar IK WON!
(ik ben een echte schorpioen als het me uitkomt!)
....enfin...ik heb ontzettend vaak zo'n gevecht gewonnen, maar werd wel moe van alle energie die dit kostte. 
 Het woord "knipperlicht relatie" is niet door ons uitgevonden, maar wel uitgebreid in praktijk gebracht.
Mijn dagboek staat vol met data met de vermelding dat "het uit was" , wat daarbij opvalt is dat er nergens een datum te vinden is waarin ik vermelde dat het weer aan was.
(Had me dat niet beter moeten laten weten????)  
 Het laatste einde was redelijk duidelijk ..en na het afblazen van de huwelijksvoorbereidingen bleven we vrienden!

Inmiddels had ik nog een vriend, die ineens omgedoopt werd tot prins...want ach...bij gebrek aan beter nietwaar??!!
Het bleek ook echt een prins...HOERA..ik had hem gevonden! Alles zat er in, maar het kwam er helaas niet allemaal ook uit!
Ik had mijn prins, maar hij bleek na een jarenlange relatie en enige huwelijksjaren er achter te komen dat ik niet zijn prinses was.

Dáár ging mijn prins...op zoek naar zijn prinses!
Eén van deze kandidaten vond het maar niks dat ik nog steeds in de buurt was...dus ik moest gaan!

De laatste berichten waren dat zij ook deze zelfde reis naar 'ex-en land' heeft gemaakt en hij verschillende andere prinsessen gevonden heeft.En ik....? Ik zoek niet meer!

Ik lik mijn 'nobody's wife' /prinsessen wonden die ik (letterlijk en figuurlijk) opliep en probeer er achter te komen wat er nou zo leuk was aan alle relaties die ik hier boven beschreef, (+ aan alle kortstondige contacten tussen door)

Eigenlijk weet ik dat nog steeds niet, maar wat ik wel weet, is dat 'het alleen zijn' WEL heel veel positieve kanten heeft.

 • Ik kan eten, slapen, tv kijken, computeren etc. hoelang en wanneer het mij uit komt en dat doe ik het liefst zo veel mogelijk tegelijkertijd!
 • Ik kan de hele dag in een afgrijselijke slobber broek rond lopen met ongekamde haren, zonder dat ik wenkbrauwen vragend omhoog zie gaan.
 • Ik kan vette crème op mijn snuit en haren smeren en (zolang ik geen spiegel tegenkom) me nog steeds verbeelden dat ik "God's greatest gift on earth" ben.
 • Ik kan op de bank (of midden in de nacht) uitgebreid met het zap ding in mijn hand alles op tv zien wat ik wil, al is het de meest grote smartlappen film, of de bloederigste operatie.
 • Ik kan de hele nacht (of dag) sex hebben, waarbij alleen mijn batterijen leeg kunnen raken en verder niks! Faken en "die" hoofdpijn zijn voorgoed uit mijn systeem verbannen.
 • Ik kan midden in de nacht een feestmaal klaarmaken met alles wat ik lekker vind, of een feestje geven voor allerlei vrienden die toevallig ook nog wakker zijn.
 • Ik eet en drink net zoveel als ik wil, zonder eeuwig in de gaten te hoeven houden of er niet ergens een pondje te veel nestelt op mijn lijf en of een flubbertje te vaak op de verkeerde plaats verschijnt.
 • Ik kan door de kamer lopen zonder daarbij mijn buik in te houden en op de wc uitgebreid gaan zitten met de deur open.
 • Ik kan met alle dieren in bed of of de bank gaan zitten/liggen knuffelen en daar is dan altijd voldoende plaats.
 • Als ik ergens ben kan ik "zomaar" besluiten dat ik nog niet naar huis wil, zonder dat ik eerst moet bellen.
 • Ik ben weer helemaal alleen verantwoordelijk, wat ik met mijn geld en met mijn tijd doe en hoef (de vele) fouten hierbij niet meer te bespreken met iemand.
 • ---------------------------------------------------------------------
 • De enige zak die mee gaat naar bed is een zak chips, de enige koude douche voel ik alleen als ik zelf de warm water kraan dicht draai, het enige gezeik hoor ik als ik op de wc zit, de meeste dipjes hier in huis zitten in een dip schaaltje, testosteron is een woord waar ik de betekenis van ben vergeten, net als zoveel andere woorden.
 • En dan last but not least: ik kan huilen net zolang, net zo luid en net zo intens als ik het wil , zonder dat iemand me zegt dat het nu maar eens over moet zijn.

Dat laatste doe ik dus nog steeds ....want ergens zit er een gevoel van: afgewezen zijn/ gewogen en te licht bevonden zijn/ niet voldoende prinsessen bloed te hebben en ...(vul maar in)

Heel soms.....bekruipt me het gevoel dat er ergens in deze hele grote wereld toch wel 1 persoon moet zijn die het leuk vind om samen met mij deze chaos wereld te trotseren... en samen met mij op een onmogelijk uur een kant en klaar diner op  wil peuzelen.
Iemand die mij de zapper geeft en heel enthousiast is, wanneer het een jank film blijkt te zijn,
Iemand die groot genoeg is om op z'n minst 2 katten op zijn buik kan hebben in bed,  en klein genoeg om te voelen dat dit heerlijk is....

Ach...ik ben dus nog steeds niet zo wijs als mijn moeder!


verder naar volgende pag.

 

Deze website is onderdeel van Marjanka's pages
© 2016 Vit.M/marjanka.nl  site map   favorieten