Vitamine M      

Hond in de auto

Tijd

Buiten-temperatuur

Schaduw/zon

Temperatuur in auto

8:30

14 ℃

schaduw

19 ℃

9:30

18 ℃

schaduw

38 ℃

10:30

20 ℃

schaduw/zon

47 ℃

11:15

20 ℃

zon

58 ℃

12:00

23 ℃

zon

62 ℃

13:30

23 ℃

zon

85 ℃

Ook fietsen met je hond is gevaarlijk met mooi weer. De hond zal vaak doorlopen en niet op tijd aan kunnen geven dat hij/zij uit gaat drogen en/of te hoge lichaamstemp. gaat krijgen. Probeer de wandelingen met je hond te beperken wanneer de buitentemp. hoog is, neem wat te drinken mee en als je naar het strand gaat...beperk je verblijf en zorg voor een flinke schaduw plek.   Liefs een die je ook regelmatig koelt met zee water.

SYMPTOMEN
De verschijnselen die u kunt zien bij een oververhitte hond zijn erg hijgen, braken, diarree, sloomheid, gaan liggen tijdens de wandeling, slingerend lopen en het krijgen van een blauwe tong. De dieren kunnen in shock en coma raken. De rectale temperatuur is gestegen naar 41 ℃ tot 43 ℃.

BEHANDELING: Behandel een oververhitte hond ALTIJD als een spoed geval. Geef water te drinken als de hond nog bij kennis is .Koel hem/haar af met water (niet ijskoud)  liefst eerst de buik ,poten (voetzolen)  en borst en leg het dier in de schaduw.
Ga hierna met de hond naar de dierenarts , want het kan zijn dat de organen beschadigd zijn. De arts zal een infuus aanbrengen als het een ernstige oververhitting was. Prognose is wisselend en hangt af van de schade aan de interne organen.

Kijk ook even HIER voor meer tips


verder

      Deze website is onderdeel van Marjanka's pages

2016 Vit.M/marjanka.nl  site map   favorieten