Ingrediënten (4 pers.):
2 grote eieren, 3 eetlepels witte bloem, 150 gram pure chocola, 140 gram fijne
kristalsuiker, 115 gram ongezouten boter, 75 gram witte chocola, eventueel
cacaopoeder.
4 vuurvaste schaaltjes of vormpjes
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Smelt de pure chocola (in stukjes gebroken) met de boter in de magnetron of au
bain Marie en roer tot een mooie gladde massa.
In een aparte kom de eieren, de bloem en de suiker mengen.
Chocolademassa iets laten afkoelen (anders stollen de eieren) en door het
eiermengsel roeren.
Hierna even proeven, als het te zoet is eventueel cacaopoeder naar smaak
toevoegen.
Witte chocolade verkruimelen en voor de helft door het mengsel roeren.
Vormpjes invetten en mengsel verdelen.
Overige witte chocola erover verdelen en 20 minuten in de oven zetten
(totdat ze een mooi krokant korstje hebben en van binnen toch nog lekker zacht,
bijna vloeibaar zijn)
Maak een beslag zoals beschreven wordt bij de bananen-dadeltaart. (klik) Verwarm de oven voor op 160 graden en bak de muffins in 30 tot 45 minuten.