30 gr bloem, 4 eieren, 4 eetlepels suiker, vanillesuiker, 3 rijpe bananen,
snufje zout
Bloem, eieren, suiker, zout, vanillesuiker door elkaar mixen en luchtig
opkloppen. Bananen schillen, dwars doorsnijden, erdoorheen.
Oven voorverwarmen op 180 graden. Ongeveer een half uur bakken ( net zo lang tot
bovenkant taart mooi lichtbruin is).
variatie: scheutje bananenlikeur er over heen, ... lekker!
Indien gewenst: flinke toef slagroom erop en wat geschaafde chocolade.
Maak gewone cake beslag maar voeg 4 geprakte bananen toe en 3 eetlepels speculaaskruiden. Bakken en decoreren met gesuikerde bloemetjes.
Bak een appeltaartbodem, maar vervang de suiker door honing en de helft van het bakmeel door volkorenmeel. Vergeet niet een geraspte citroenschil aan het deeg toe te voegen. De taartbodem (of twee kleinere) kan zó op aluminiumfolie worden gebakken. Laat de bodems afkoelen en klop 2 grote bekers slagroom met honing lobbig en vermeng dit met 12 tot 15 in plakjes gesneden bananen. Schep dit op de afgekoelde taartbodem (er ontstaat een bol) en strooi er veel geraspte kokos (droge uit een zakje) over.
Variatie: ipv een bodem bakken kun je ook 12 Bastonje koeken gebruiken...deze fijn malen, in een lage vorm doen en daarna 50 gr. echte boter (gesmolten) er over heen gieten. Laat de bodem in 10 minuten in de vriezer hard worden.
Nodig: 300gr. fijn (tarwe) meel, 1 eetl. bakpdr, snufje zout, 200gr. dadels, 100 ml honing of agavesiroop, 3 rijpe bananen, 2 zakjes vanille suiker, 125 ml melk of soja melk, 125 gr. margarine.
Margarine smelten en dadels ontpitten en fijn snijden.
Bananen fijnprakken en de honing/siroop er door mengen.
In een andere kom de meel , zout, bakpoeder en vanille suiker mengen. Hierna doe je de gesmolten boter/margarine door de bananen , dan de dadeles en vervolgens het meel mengsel.
Doe het geheel in een bakblik en bak op 160 gr. voor een uur. Hierna controleren of de cake gaar is door er lichtjes op te drukken. Hij moet dan een beetje 'meegeven', anders nog een half uurtje extra in de oven laten staan.
Nodig [voor ongeveer 15 personen] 250 gr. witte basterdsuiker, 150 gr. zachte
boter ,
1 snufje zout, 2 eieren, 2 eetl. gecondenseerde melk, 2 bananen, 250 gr.
zelfrijzend bakmeel. Papieren cakevormpjes
Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Zeef het zelfrijzende bakmeel. De
suiker met de zachte boter en het zout kloppen. De eieren hier 1 voor 1 door
mengen. De rijpe bananen met de gecondenseerde melk (uit blik) fijnprakken. De
bananen en het bakmeel afwisselend in porties door het botermengsel spatelen.
Papieren vormpjes tot maximaal tweederde met het beslag vullen en de cakejes in
de voorverwarmde oven in 20 tot 25 minuten gaar bakken.